LA PRIMAVERA

Al arribar la primavera, les ninfes i fullets es desperten i es deixen veure més habitualment. No totes es deixen fotografiar, fins i tot n'hi ha algunes que no apareixen a la foto, però aquí us deixo una fada que ens vam trobar passejant per les muntanyes de Montblanc. No tinc permès revelar el lloc exacte, per preservar la seva intimitat.

El seu to de pell és d'un verdós apagat ja que només s'alimenta del que li proporciona la naturalesa, però passat l'hivern, el sol de març fa que les galtes se li omplin de color. Els ulls semblaven molt més foscos al natural, però tenien una brillantor especial, i és que depèn de com li tocava el sol se li veien verds o blaus, fins i tot arribaven a ser d'un gris perla molt intens. Tenia unes pestanyes llarguíssimes, que semblaven papallonetes quan parpallejava.
El seu color de cabell ens va dir que era d'herència. La seva àvia provenia d'una part d'Itàlia. Durant la primavera i l'estiu habitaven en uns conreus de remolatxa, que eren molt extensos en aquella zona. Al néixer les noves ninfes, cap al novembre, que era quan es collia la remolatxa, les embolcallaven amb les fulles i les posaven en un jaç fet amb les tijes i arrels, perquè el mal temps durant la hivernació no les matés. Al passar l'hivern i desembolcallar els farsellets, les criatures ja tenien el pèl de color morat.
Ens va comentar que prop d'allí hi havia un fullet que tenia el pèl de color taronja ja que els seus avantpassats seguien el mateix procés però amb les pastanagues.
Encara li hauríem fet més fotos, però tot d'una es va sentir remor de gent, i al girar-nos per fer-li una altra foto ja havia desaparegut.

Comentaris

Entrades populars